Vanwege de toenemende vraag naar zorgwoningen op maat zijn wij ons team aan het uitbreiden. Sinds kort versterkt Cora Bransen ons team als adviseuse. Zij stelt zich graag  aan u voor.

Mijn motto is: uw eerste en laatste woning moet een feestje zijn!

 Vanwege de toegenomen vraag naar mantelzorgwoningen ben ik regelmatig bij DomusCura te vinden. Vanaf 2014 is het mogelijk om vergunningsvrij een mantelzorgwoning te plaatsen in uw achtertuin. Inmiddels heeft DomusCura veel woningen in Nederland geplaatst en de vraag naar dergelijke woonruimte wordt alleen maar groter. Dit komt omdat veel bejaardentehuizen zijn gesloten en de jongeren bijna geen start op de woningmarkt kunnen maken.

Voorheen hadden veel ouderen soms het gevoel “weggestopt” te worden in een bejaardentehuis. Tegenwoordig mogen zij naar hun eigen “achtertuin” verhuizen waar zij heerlijk in een mooie mantelzorgwoning kunnen gaan wonen. Eén van de kinderen gaat dan in de hoofdwoning wonen. De ouder kan dan dicht bij de kinderen en kleinkinderen (blijven) wonen waardoor zij nog veel voor elkaar kunnen betekenen. Veelal is oma en/of opa onmisbaar in het gezinsleven. Deze manier van leven is voor de ouder heel belangrijk waardoor er geen eenzaamheid op de loer ligt.

De opstap naar de woningmarkt is voor jongeren vaak niet te doen. Een starterswoning ligt veelal ver boven hun budget. Vandaag de dag staan veel gemeenten het toe om een mantelzorgwoning in de achtertuin van hun ouders te plaatsen wanneer de leeftijd van de ouders richting de 65 gaat. De gemeente gaat ervan uit dat er over enkele jaren een wisseling plaatsvindt: zoon of dochter in de hoofdwoning en vader/moeder in de mantelzorgwoning.

Ik kan me voorstellen dat de jongere het niet ziet zitten om een woning te betrekken waarin bijvoorbeeld beugels aan de muren van de badkamer zijn gemonteerd. Een mantelzorgwoning is gelijkvloers, voorzien van schuif- en/of draaideuren van 93 cm breed, infrarode vloer- en/of plafondverwarming, ruime slaap- en badkamer en in de keuken – indien gewenst – een verhoogde vaatwasser, zodat men niet hoeft te bukken. Wanneer op een later moment van woning wordt geruild, dan kunnen er eventueel op dat moment beugels en een handig zitje in de douche gemonteerd worden.

Bent u geïnteresseerd in een mantelzorgwoning, en wilt u van uw eerste of laatste woning een feestje maken, neemt u dan gerust contact op met mij. Ik kom graag geheel vrijblijvend bij u langs of nodig u van harte uit om een aantal in aanbouw zijnde woningen te komen bezichtigen.