Mantelzorgwoning vergunningen

U bent hier: Home / Mantelzorgwoning vergunningen

Vrijblijvend vergunning-check/aanvraag en tekeningen
Wij maken voor u een ontwerptekening van de gewenste mz-woning, deze passen wij in op uw perceel en tekenen wij in op een situatietekening. Samen met een bijschrijven dienen wij deze stukken bij de gemeente in door middel van een informatieverzoek. Deze vergunning check is volledig vrijblijvend. In de meeste gevallen mag de woning vergunningsvrij worden geplaatst.

In het geval dat de woning buiten het ‘vergunningsvrije’ achtererf gebied, of buiten het geldende bouwblok geplaatst wenst te worden, vraagt de gemeente vaak om een omgevingsvergunning. Deze aanvraag, compleet met tekeningen en berekeningen kunnen wij voor u verzorgen.

De gemeente kan dan in zogezegd ‘kruimelgevallen’ toestemming geven. Indien de woning op het achtererf gebied geplaatst gaat worden, kan dit vaak vergunningsvrij. Achtererf gebied is de oppervlakte  van de tuin gemeten vanuit 1 meter van de rooilijn. Deze totaaloppervlakte minus het aantal vierkante meters bijgebouwen geeft het oppervlakte van de te bouwen mz-woning aan.

Onze mantelzorgwoningen voldoen ruim aan het bouwbesluit en de hoge eisen ten aanzien van kwaliteit, milieu en veiligheid, wat de eventueel benodigde gesprekken met gemeenten een stuk makkelijker maakt.