Spring naar content

Verzorgingshuis Amsterdam

Wat biedt een verzorgingshuis in Amsterdam?

In een verzorgingshuis, ook wel bejaardentehuis genoemd, in Amsterdam kunnen ouderen of zieken wonen. Zij wonen hier in een omgeving waar zij kunnen revalideren en gehele of gedeeltelijke hulp krijgen bij dagelijkse handelingen. Daarnaast is het ook mogelijk om enkel dag verzorging te krijgen. Zo kan de hulpbehoevende ’s avonds weer terug naar zijn of haar eigen huis gaan. In een verzorgingshuis woont de hulpbehoevende in een appartement. Er is tevens de mogelijkheid om een partner mee te verhuizen.

Alternatieven voor een verzorgingshuis in Amsterdam

Een verzorgingshuis heeft ook een aantal nadelen. De laatste jaren raken verzorgingshuizen overvol door de vergrijzing en relatief gezien zijn de kosten erg hoog. Een alternatief hiervoor is een mantelzorgwoning. Het voornaamste verschil tussen een verzorgingshuis en een mantelzorgwoning is de omgeving waarin de hulpbehoevende woont. In een verzorgingshuis woont de hulpbehoevende in de omgeving van gelijkgestemden. Zij kunnen niet meer zelfstandig woning. Een mantelzorgwoning daarentegen biedt hulpbehoevende de mogelijkheid te wonen in een vertrouwde omgeving, onder de zorg van een mantelzorger. Een mantelzorgwoning wordt namelijk geplaatst op privéterrein van de mantelzorger. Vaak is dit een familielid of andere naaste.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

De mantelzorgwoning wordt in de tuin van de hulpbehoevende geplaatst. Hierdoor kan gemakkelijk intensieve zorg worden verleend. Een mantelzorgwoning is van alle gemakken voorzien en kan worden aangepast aan uw wensen. Doordat de woning bijbouw is, biedt het nog voldoende ruimte voor privacy. Wij plaatsen de mantelzorgwoning op de door u gewenste locatie in Amsterdam.

Kosten van een mantelzorgwoning in Amsterdam

Wij hebben een ruim aanbod aan mantelzorgwoningen in Amsterdam. Afgestemd op uw wensen kunnen we een mantelzorgwoning adviseren afgestemd op uw budget. Ook kunnen we u desgewenst helpen bij de financiering voor een mantelzorgwoning. Neem vrijblijvend contact met ons op om samen uw wensen met betrekking tot een mantelzorgwoning in Amsterdam te bespreken.