Spring naar content

Verzorgingshuis vs. mantelzorgwoning

Wat is een verzorgingshuis?

Een verzorgingshuis biedt ouderen of zieken een woonomgeving waar zij kunnen revalideren en gehele of gedeeltelijke hulp krijgen bij dagelijkse handelingen. Het is in een verzorgingshuis ook mogelijk alleen dag verzorging te krijgen, hierbij kan de hulpbehoevende ’s avonds weer terug naar zijn of haar eigen huis. In een verzorgingshuis wonen de hulpbehoevenden in een appartement. Er is ook een mogelijkheid om een partner mee te verhuizen.

Verschil tussen verzorgingshuis en een mantelzorgwoning

Het grootste verschil tussen een verzorgingshuis en een mantelzorgwoning is de leefomgeving. In een verzorgingshuis wonen ouderen samen, omdat de hulp niet meer in de eigen woonsituatie kan worden geboden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om tijdelijk te verblijven in een verzorgingshuis. Een mantelzorgwoning geeft hulpbehoevende de mogelijkheid in een woning op privéterrein van een mantelzorger te wonen. Vaak is de mantelzorger een familielid of andere naaste. De mantelzorger kan zo op ieder moment de zorgbehoevende bijstaan en de bewoner kan dichtbij familie zijn.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid voor mantelzorgers gemakkelijk intensieve zorg te bieden aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. De mantelzorgwoning wordt in de tuin van de mantelzorger geplaatst en is van alle gemakken voorzien. Naast het gemakkelijk bieden van intensieve zorg is er daarom ook nog voldoende ruimte voor privacy. Meer informatie over de prijzen van een mantelzorgwoning leest u hier.