Search
Generic filters

Verzorgingshuis vs. mantelzorgwoning

U bent hier: 

Wat is een verzorgingshuis?

Een verzorgingshuis biedt ouderen of zieken een woonomgeving waar zij kunnen revalideren en gehele of gedeeltelijke hulp krijgen bij dagelijkse handelingen. Het is in een verzorgingshuis ook mogelijk alleen dag verzorging te krijgen, hierbij kan de hulpbehoevende ’s avonds weer terug naar zijn of haar eigen huis. In een verzorgingshuis wonen de hulpbehoevenden in een appartement. Er is ook een mogelijkheid om een partner mee te verhuizen.

Verschil tussen verzorgingshuis en een mantelzorgwoning

Het grootste verschil tussen een verzorgingshuis en een mantelzorgwoning is de leefomgeving. In een verzorgingshuis wonen ouderen samen, omdat de hulp niet meer in de eigen woonsituatie kan worden geboden. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om tijdelijk te verblijven in een verzorgingshuis. Een mantelzorgwoning geeft hulpbehoevende de mogelijkheid in een woning op privéterrein van een mantelzorger te wonen. Vaak is de mantelzorger een familielid of andere naaste. De mantelzorger kan zo op ieder moment de zorgbehoevende bijstaan en de bewoner kan dichtbij familie zijn.

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid voor mantelzorgers gemakkelijk intensieve zorg te bieden aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. De mantelzorgwoning wordt in de tuin van de mantelzorger geplaatst en is van alle gemakken voorzien. Naast het gemakkelijk bieden van intensieve zorg is er daarom ook nog voldoende ruimte voor privacy. Meer informatie over de prijzen van een mantelzorgwoning leest u hier.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Plaatsing van de maand! September 2023.

 Lees meer

Warmtepomp voor een mantelzorgwoning, kan dat?

 Lees meer

Ook tijdens de vakantie periode bent u welkom!

 Lees meer