Spring naar content

Voordelen kangoeroewoning

Een kangoeroewoning, eigenlijk geeft de naam het al een beetje weg. Het gaat hier om een woning die vast zit aan de vaste woning en direct daarmee in verbinding staat. Zo wordt de woning ook wel tandemwoning, schakelwoning of duowoning genoemd.

Kangoeroewoning kopen, de voor- en nadelen

Verleent u intensieve zorg aan een kennis of dierbare? Of heeft u graag wat meer zicht op ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen? Naast dat er vaak eerst wordt gedacht aan een plaatsing in een verzorgingstehuis, kan een kangoeroewoning in dit soort situaties een ideale oplossing bieden. Het grootste voordeel? U woont dicht bij elkaar wat veel tijd en (reis)kosten bespaart. Daarnaast wordt het vaak als erg prettig ervaren om persoonlijke zorg te krijgen en te kunnen verlenen. Door het plaatsen van een kangoeroewoning wordt dit gemakkelijker en de hulpbehoevende woont in een vertrouwelijke omgeving.

✔ Geen lange reistijden voor de mantelzorger
✔ De hulpbehoevende verblijft in een vertrouwde omgeving
✔ Privacy voor zowel de mantelzorger als de hulpbehoevende
✔ Niet op zoek naar een nieuwe woning

Bij het plaatsen van een kangoeroewoning zal er een aanpassing gedaan moeten worden aan de woning van de mantelzorger om de directe verbinding te maken. Waar dit voor vele een voordeel is, wordt het ook als nadelig ervaren omdat u wat dichter op elkaar woont. Het plaatsen van een losse mantelzorgwoning kan hiervoor een perfecte oplossing zijn. Deze woning wordt niet direct in verbinding van de vaste woning geplaatst waardoor u wat meer privacy behoudt, maar nog steeds dicht bij elkaar woont.

Interesse in een kangoeroewoning? Vraag hier direct onze brochure aan. 

Kangoeroewoning kopen in 4 stappen

Het kopen van een kangoeroewoning is een investering voor de lange termijn. Vaak wordt deze bij de aanschaf ingezet als mantelzorgwoning, maar kan (indien de woning niet meer nodig is) ook verplaatst worden zonder dat dit constructieve risico’s met zich mee brengt.

Wilt u graag de eerste stap zetten naar het kopen van een kangoeroewoning? Wij ondersteunen u hierin graag en bieden vakkundige begeleiding, van ontwerp tot en met de oplevering. Het is aan u om te kiezen voor een van onze standaard modellen, of door aanpassingen een kangoeroewoning helemaal op maat in te richten. Om uw wensen hierin zo goed mogelijk mee te nemen doorlopen we de volgende stappen:

1) Eerste bekijken we samen de mogelijkheden en brengen we uw wensen en behoefte in kaart.
2) Er wordt een ontwerpschets gemaakt van uw ideale woning waarin de besproken wensen worden meegenomen.
3) Bent u tevreden met het ontwerp? Dan sturen we dit door naar onze eigen fabriek om de bouw van uw woning te kunnen starten.
4) Zodra uw kangoeroewoning helemaal af is wordt deze op zijn plaats gezet en kan direct in gebruik worden genomen.

Benieuwd naar alle modellen kangoeroewoning? Bekijk deze hier.

Kangoeroewoning prijs

Onze standaard woning heeft een oppervlakte van 46m2, maar afhankelijk van uw wensen is er uiteraard de mogelijkheid om dit uit te breiden. Door gebruikt van moderne en duurzame materialen krijgt de woning niet alleen een strakke uitstraling, maar is deze ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

De prijs van een kangoeroewoning start bij ons vanaf € 64.690.

Als basis inrichting bevat een kangoeroewoning eigenlijk als alles wat u nodig hebt; een keuken met eetgedeelte, een knusse woonkamer, aparte badkamer en minimaal een slaapkamer. Vaak is de woning ook voorzien van een berging zodat u extra opbergruimte heeft. Daarnaast zijn onze woningen over het algemeen voorzien van grote ramen waardoor er veel licht in de woning binnen valt.

Bij de bouw van een kangoeroewoning wordt er rekening gehouden met de veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid van de woning voor optimaal gemak voor de hulpbehoevende. Dit ziet u terug in o.a. zaken als goede isolatie, infrarood plafondpanelen, keuken met inductieplaat en een verhoogd hangtoilet. Hierdoor is het niet alleen fijn wonen, maar is de woning ook energieneutraal en CO2 besparend.

✔ Per ruimte kunt u de warmte regelen middels de infrarood plafondpanelen. De ruimte is hierdoor ook direct warm.
✔ Een compacte en onderhoudsvriendelijke inrichting
✔ Veiligheid staat voorop met een praktische indeling en koken zonder gas

Meer informatie over kangoeroewoningen?

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor een kangoeroewoning? Neem direct contact met ons op via het formulier of vraag een brochure aan voor meer informatie.