Search
Generic filters

Waarom nu kiezen voor houtbouw?

U bent hier: 

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ruim eenderde van de wereldwijde CO2-uitstoot. Anders en duurzamer wonen heeft dus een enorme impact op CO2-besparing. Bijna iedereen in NL is bereid om duurzamer te leven en ruim 93% wilt van het gas af.

Uit prognoses is gebleken dat er in de aankomende jaren ongeveer 350.000 nieuwbouwwoningen nodig zijn in Nederland. Het kost ongelofelijk veel energie om al die bakstenen en beton te produceren. Het produceren en vervoeren van beton en staal is een bron van vervuiling en CO2-uitstoot. Om de Co2 uitstoot drastisch te verlagen zal er moeten worden overgestapt naar houtbouw.

En dat zit zo: met bouwen in hout sla je CO2 op. Bomen hebben voor de groei CO2 nodig. Die CO2 halen ze uit de lucht en zetten ze om in hout. In feite zijn bomen dus opslagplaatsen voor CO2. Gebruik je hout om te bouwen, dan blijft de CO2 gebonden aan het hout en komt het dus niet vrij. Voorwaarde hierbij is wel dat de gekapte bomen worden terug geplant.

Houtbouw heeft de toekomst. Dat wisten wij al maar gelukkig zien wij dat er in heel Nederland een omslagpunt nadert in de bouwwereld en dat er meer een meer houtbouw zal worden gerealiseerd.