Search
Generic filters

Wat is een aanleunwoning?

U bent hier: 

Een aanleunwoning biedt zorgbehoevenden de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen. Vaak staat een aanleunwoning in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis, zodat zorg altijd dichtbij is. Het is een kleine, gelijkvloerse woning. Hierdoor is een aanleunwoning voor vrijwel iedere zorgbehoevende geschikt. Ook is het mogelijk om een aanleunwoning tegen de woning van de mantelzorger aan te bouwen. Op deze manier behoudt u uw privacy, terwijl u nog steeds dichtbij uw naaste kunt blijven wonen.

Voor wie is een aanleunwoning geschikt?

Maakt u gebruik van (mantel)zorg, maar bent u nog redelijk mobiel en kunt u nog heel veel zelf doen? Of bent u juist aan het oriënteren om gebruik te gaan maken van (mantel)zorg. Dan is een aanleunwoning de ideale oplossing voor u. Een aanleunwoning bevat alles wat u nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen; een woonkamer met eetgedeelte, een eigen keuken, badkamer en een slaapkamer. Bij de bouw van een aanleunwoning houden we dan ook rekening met het optimale woongenot en de veiligheid van de bewoner. Heeft u andere wensen? Dan kan een aanleunwoning ook volledig op maat gemaakt worden. Bekijk ook eens de kosten van een aanleunwoning voor meer inzicht.

Aanleunwoning bij mantelzorg

Door de overvolle verzorgingshuizen wordt er steeds meer mantelzorg verleend. Vaak door de kinderen van de zorgbehoevende. In dit geval staat de aanleunwoning niet in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis, maar kan deze op het terrein van de mantelzorger geplaatst worden. Wij hebben in verschillende steden aanleunwoningen beschikbaar, waaronder Amersfoort, Leeuwarden, Eindhoven, Rotterdam, Nijmegen, Tilburg en Huizen. Neem gerust contact op als u geïnteresseerd bent in een aanleunwoning bij u in de buurt. Wij helpen u hierbij met het maken van de juiste keuze.

Doordat een aanleunwoning tegen de woning van de mantelzorger aangebouwd kan worden, is deze altijd dichtbij om zorg te verlenen. Het is ook mogelijk om een doorgang te creëren tussen de vaste woning en de aanleunwoning. Liever wat meer privacy behouden? Dan kunnen we ervoor zorgen dat de aanleunwoning een eigen ingang krijgt. Mocht het voor de mantelzorger niet gewenst zijn om een aanleunwoning tegen de eigen woning aan te bouwen. Dan kan er gekozen worden om een mantelzorgwoning te kopen in plaats van een aanleunwoning. Een mantelzorgwoning wordt los geplaatst op het terrein of in de tuin van de mantelzorger. Lees hier meer informatie over de opties van een mantelzorgwoning.

Aanleunwoning

Meer informatie over aanleunwoningen

Wij bieden zowel standaard aanleunwoningen als aanleunwoningen op maat aan. Mocht u vragen hebben over aanleunwoningen, dan kunt u deze stellen via het informatie formulier op deze pagina. Liever een overzicht ontvangen van al onze mantelzorgwoningen? Dan kunt u direct een brochure aanvragen.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer