Search
Generic filters

Wat is een energieneutrale woning?

U bent hier: 

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Wat is een energieneutrale woning?

Wat is een energieneutrale woning?

Een energieneutrale woning is een woning gebouwd met milieuvriendelijke materialen en die weinig tot geen onderhoud nodig heeft.
Er wordt steeds meer waarde gehecht aan een milieuvriendelijke en energieneutrale woning. Vaak wordt hiervoor gekozen door mensen die juist ook minder waarde hechten aan materialisme. Door te leven met wat u hebt, op een kleinere oppervlakte dan een ‘normale woning’ laat u een nog beperktere voetafdruk achter. Een tiny house is een voorbeeld van een woning die perfect past binnen deze leefstijl. Naast dat de woning energie- en CO2 besparend is, is een tiny house vaak ook voorzien van grote glazen ramen. Dit zorgt voor veel licht in de woning en brengt u ook een stukje dichter bij de natuur.

Bekijk hier alle modellen

Energieneutraal bouwen

Om de energiezuinige woning zo verantwoord en duurzaam mogelijk te maken, wordt de woning zelf gemaakt van duurzame materialen. Ook worden er infrarood plafond panelen ingebouwd die, net als zonnestralen, zorgen voor natuurlijke warmte en zorgen we voor de juiste isolatie. Door deze toepassingen heeft de woning een lange levensduur met een hoog rendement. bent u verzekerd van een energiezuinige woning tegen een betaalbare prijs.
Het bouwen van de energiezuinige woning gebeurt in onze eigen fabriek waardoor u geen tijd hoeft in te plannen of overlast heeft. Zodra de woning klaar is, wordt deze kant en klaar bij u geleverd.

Een keuken met eetgedeelte, woonkamer, badkamer en minimaal 1 slaapkamer, in principe bevat dit huis alles wat u nodig heeft. En dat alles op een woonoppervlakte vanaf slechts 47,5m2, uitbreiding in de woonoppervlakte is mogelijk.
✔ Met infrarood plafondpanelen is de ruimte direct warmt. Dit kunt u per ruimte apart regelen.
✔ Weinig onderhoud nodig door gebruik van duurzame materialen
✔ Koken zonder gas, met een inductiekookplaat

Lees hier meer over de bouw van onze woningen

Energiezuinig wonen in 4 stappen

Wilt u graag de eerste stappen zetten naar een energiezuinig huis? Wij bieden u vakkundige begeleiding tot en met de oplevering. Naast de standaard woningen bieden wij ook de mogelijkheid om de woning helemaal naar uw wens in te richten. Daarom doorlopen wij de volgende stappen:
1) Eerst worden alle wensen en behoefte besproken zodat de woning helemaal naar uw smaak is
2) De besproken wensen worden uitgetekend in een ontwerpschets van uw ideale woning
3) Is alles naar wens? Dan starten we met de bouw vanuit onze eigen fabriek
4) Zodra de energiezuinige woning af is wordt deze direct op zijn gezet worden en in gebruik genomen

Wilt u meer informatie over een energiezuinige woning? Neem dan contact op. 

Voor wie is een energiezuinig huis geschikt?

Een energiezuinig huis kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Zo is deze zeer geschikt om alleen of als stelletje in te wonen als eerste woning. Niet alleen in prijs is dit een stuk aantrekkelijk, ook het feit dat u kunt leven door een beperkte voetafdruk achterlaat wordt steeds populairder. Uiteraard heeft u ook een stuk grond nodig om de woning op te zetten. Hier zal u een vergunning voor aan moeten vragen bij de gemeente. Daarnaast raden we het altijd aan om ook naar andere regels hieromtrent te kijken, dit kan per gemeente verschillen.
Daarnaast kan de woning, door de compacte indeling en de kleine woonoppervlakte, ook gebruikt worden als mantelzorgwoning. In deze situatie is het vaak fijn om dichtbij elkaar te zijn en de (intensieve) zorg te kunnen verlenen die nodig is. Vaak wordt dit gedaan door een familielid of bekende, waar de woning dan in de tuin geplaatst kan worden. Het grootste voordeel hiervan is dat er persoonlijk zorg verleend kan worden en dit ook veel tijd scheelt voor de mantelzorger. Doordat de woning meestal los van de vast woning wordt geplaatst behoud ook ieder zijn privacy.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in onze energieneutrale woningen of wilt u meer informatie? Bekijk onze keuzes in mantelzorgwoningen hier of neem contact op voor de mogelijkheden.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer