Spring naar content

Wat is een seniorenwoning?

Een seniorenwoning is speciaal ontwikkeld voor ouderen vanaf 55 jaar. Het idee achter deze woningen is dat mensen op leeftijd langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De woning wordt aangepast aan de behoeften van de bewoners (gelijkvloers, lift, etc). De gehele woning wordt ingericht aan de hand van de wensen van de desbetreffende bewoner. Ook is zorg uiteraard een belangrijk thema: daarom vind je seniorenwoningen vaak in de buurt van een verzorggingstehuis. Zo kan er zorg op maat worden verleend en behouden de bewoners hun gevoel van zelfstandigheid.

Wanneer er (na verloop van tijd) meer zorg gewenst is, is een seniorenwoning wat minder geschikt. Dan kan een mantelzorgwoning uitkomst bieden. Hierbij kijken we uiteraard graag met u mee. Deze mantelzorgwoning kan op de grond van de mantelzorger geplaatst worden. Dit levert veel voordelen op:

✔ Minder reistijd voor mantelzorger
✔ Behoud van privacy (losstaande woning)
✔ Persoonlijk contact en aandacht

Bekijk alle mantelzorgwoning modellen >

Voor wie is de mantelzorgwoning geschikt?

Een mantelzorgwoning is een praktische en prettige oplossing voor ouderen die zelfstandig willen (blijven) wonen, maar wel wat extra aandacht en zorg nodig hebben. Ook zorgt het ervoor dat de mantelzorger ontlast wordt in zijn/haar taken, omdat reistijd verdwijnt. Middels een mantelzorgwoning kunt u dan ook langer in de buurt van een naaste blijven wonen.

We zien dat de vraag naar kwalitatieve mantelzorgwoningen sterk toeneemt. Dit is natuurlijk volkomen logisch, want door de toenemende vergrijzing lopen de wachttijden in de verzorgingstehuizen flink op.  Ook horen we vaak van  mensen dat ze hun ouders/familieleden graag de persoonlijke aandacht willen geven die ze verdienen. En dat is lastig in een verzorgingstehuis, maar kan uitstekend met een mantelzorgwoning! Hierdoor behoudt iedereen de nodige privacy, maar wonen jullie dichtbij genoeg om de zorg en aandacht te verlenen die gewenst is.

Mantelzorgwoning in een zorghofje

Een voordeel van een mantelzorgwoning is dat deze locatie onafhankelijk geplaatst kan worden. Hierdoor kun je dus ook een woning laten plaatsen op een zogenaamd zorghofje. Hier staan meerdere seniorenwoningen bij elkaar. Op deze manier kunnen bewoners makkelijker voor elkaar zorgen én wordt eenzaamheid bestreden. Een zorghof is dan ook vooral bedoeld voor ouderen die nog niet de intensieve zorg nodig hebben, maar hier wel in de toekomst op voorbereid willen zijn.

Zorghofjes zijn dé oplossing voor ouderen die wel zelfstandig willen wonen en de regie willen behouden, maar wel met wat vaste aanspreekpunten om zich heen. Zo zie je dat er vaak een hechte gemeenschap ontstaat met sociale controle. Veilig en vertrouwd wonen, dat is waar DomusCura naar streeft.

Voordelen van een zorghofje:

✔ Betaalbaar (gemiddelde prijs ca. € 65.000 – € 70.000 incl. btw)
✔ Veilig (gesloten hof-vorm met eventuele toegangscontrole)
✔ Langer zelfstandig
✔ Hoge kwaliteit woning

Bouwwijze DomusCura

Wanneer u een mantelzorgwoning bij DomusCura koopt, dan bent u gegarandeerd van maatwerk. Aan de hand van een schetsontwerp nemen wij samen met u alle wensen door, alles gebeurt dan ook in overleg. Denk bijvoorbeeld aan een extra toilet, logeerkamer, berging of overdekt terras. De mogelijkheden zijn zeer divers.  Op deze manier zorgen wij voor een seniorenwoning die volledig wordt gebouwd naar uw wensen .

Ook zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de energiesector. Zo kunnen wij onze woningen voorzien van zonnepanelen, die alle ruimtes verwarmen. Wij maken geen gebruik meer van gas in de seniorenwoningen: dat vinden wij niet meer van deze tijd! Hiermee bespaart u ook nog eens ontzettend veel geld, door de hoge gasprijzen van deze tijd. Zonnepanelen in combinatie met infraroodverwarming zorgen ervoor dat wij de woning zeer energiezuinig kunnen maken. Eventueel is ook vloerverwarming mogelijk, samen met een lucht/warmtepomp.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in onze seniorenwoningen of wilt u meer informatie? Bekijk onze keuzes in mantelzorgwoningen of neem contact op voor de mogelijkheden.