Search
Generic filters

Wat is prefab?

U bent hier: 

Prefab houdt in dat een product vooraf wordt gefabriceerd en vervolgens kant en klaar wordt opgeleverd. Bij de bouw van een mantelzorgwoning werkt dit ook zo. Dit is handig omdat er een klant en klare mantelzorgwoning wordt opgeleverd die direct in de tuin van de mantelzorger geplaatst kan worden.

Vaak wordt er gekozen voor een mantelzorgwoning wanneer er intensieve zorg verleend moet worden aan iemand die ziek of gehandicapt is, of vanwege een andere reden niet meer zelfstandig kan wonen. Deze wordt verleend door een mantelzorger, meestal is dit een familielid, kennis of iemand anders die dichtbij staat. Door het plaatsen van een mantelzorgwoning kan er persoonlijke zorg worden verleend en tegelijkertijd wordt er veel tijd en kosten bespaart. Een prefab woning is hierbij een ideale oplossing!

Bekijk alle mantelzorgwoning modellen >

Prefab bouw

Bij de bouw van een prefab woning wordt er gewerkt met duurzame materialen om de woning zo verantwoord en duurzaam mogelijk te maken tegen een betaalbare prijs. Doordat dit in onze eigen fabriek gebeurt zult u geen overlast hebben of tijd moeten inplannen zodat dit gebouwd kan worden. De prefab woning zal kant en klaar naar u toe worden gebracht.
Een van de grote voordelen van een prefab woning is dat deze alles bevat wat u nodig heeft, van een woonkamer met eetgedeelte, tot een ruime slaapkamer en eigen badkamer. Ook wordt er rekening gehouden met een veilige en compacte inrichting zodat zelfstandig wonen hier nét gemakkelijker gaat. Dit alles past al in een woonoppervlakte van 47,5m2, maar is ook altijd uit te breiden mits er meer ruimte gewenst is.

✔ Met infrarood plafondpanelen is de ruimte direct verwarmt. Dit kunt u per ruimte apart regelen.
✔ Door gebruik van duurzame materialen heeft u weinig tot geen onderhoudskosten aan de woning.
✔ Opgeleverd met complete keuken (inclusief combi magnetron, inductie kookplaat)

Lees hier meer over de bouw van onze mantelzorgwoningen >

Prefab mantelzorgwoning: zorgeloos wonen in 4 stappen

Bent u actief op zoek naar een prefab woning? Wij bieden u vakkundige begeleiding tot en met de oplevering. Uiteraard houden wij tijdens dit proces rekening met de wensen van uw zorgbehoeften. Dit doen we om het zelfstandig wonen zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Om de wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen doorlopen we de volgende stappen:

  1. Eerst worden alle wensen en behoefte besproken voor het optimale leefgenot van de woning
  2. Vervolgens wordt er een ontwerpschets gemaakt waarin alle wensen worden meegenomen
  3. Is de ontwerpschets goedgekeurd? Dan beginnen we aan de prefab bouw in onze eigen fabriek
  4. Zodra de mantelzorgwoning klaar is kan deze direct op zijn plek worden gezet en worden bewoond.

Bij de keuze van een mantelzorgwoning is het fijn om de privacy voor zowel de mantelzorger als de hulpbehoevende te behouden. De woning wordt daarom los van de vaste woning geplaatst en wordt vaak ook voorzien van een eigen terras met omheining. Zo heeft iedereen zijn eigen plek, maar bent u toch dichtbij elkaar. Mocht de woning na een tijdje niet meer nodig zijn, dan kan deze verplaatst worden zonder dat dit constructieve gevolgen heeft. Het is daardoor echt een investering voor de lange termijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact op voor een afspraak.

Voor wie is een prefab woning geschikt?

Door de toenemende vergrijzing, de lange wachtrijen bij een verzorgingstehuis en de oplopende kosten zien we de vraag naar een prefab woning stijgen. Daarnaast is het ook een fijn alternatief om hulp te verlenen aan een gehandicapt persoon of iemand die chronisch ziek is. Het is dat fijn om dicht bij elkaar te zijn en elkaar de aandacht te kunnen geven die men verdient. Een prefab zorgwoning biedt een praktisch oplossing zodat de hulpbehoevende een fijne plek heeft om te wonen en zorg toch dichtbij is.

Een prefab gebouwde woning kan dus direct bewoond worden zodra deze op zijn plek staat. Vaak is dit bij iemand in de tuin of ander stuk privégrond. Sinds 2014 hoeft u geen vergunning meer te hebben als u een mantelzorgwoning wilt plaatsen. Wel kan de gemeente vragen om een doktersbewijs, maar soms is het ook voldoende als de pensioenleeftijd al bereikt is. Houd er rekening mee dat de regels hierin per gemeente anders kunnen zijn.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in onze prefab woningen of wilt u meer informatie? Bekijk onze keuzes in mantelzorgwoningen hier of neem contact op voor de mogelijkheden.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Tweedehands mantelzorgwoningen, per direct leverbaar

 Lees meer

Hulp bij aanvraag gemeente

 Lees meer

Wist u dat Domuscura al ruim 500 zorgwoningen heeft geplaatst?

 Lees meer