Search
Generic filters

Wat is prefab?

U bent hier: 

Prefab, ook bekend als ‘prefabricatie’, betekent dat een product van tevoren wordt gefabriceerd en in voltooide staat wordt geleverd. Deze benadering wordt eveneens toegepast bij het construeren van mantelzorgwoningen. Hierbij wordt een kant-en-klare mantelzorgwoning gemaakt die direct in de tuin van de mantelzorger kan worden geplaatst.

Mantelzorgwoningen zijn een populaire keuze wanneer intensieve zorg nodig is voor iemand die ziek, gehandicapt is, of om andere redenen niet langer zelfstandig kan leven. Mantelzorg wordt vaak verleend door familieleden, vrienden of nabije personen. Het plaatsen van een mantelzorgwoning maakt persoonlijke zorg mogelijk en bespaart tegelijkertijd aanzienlijk op tijd en kosten. In deze context is een prefab woning een optimale oplossing.

Maar wat is prefab precies? Prefab verwijst naar het vooraf produceren van onderdelen in een gecontroleerde fabrieksomgeving. Deze componenten worden vervolgens op de bouwplaats samengevoegd tot het eindproduct. Dit versnelt het bouwproces en minimaliseert fouten, wat gunstig is voor een vlotte plaatsing van de mantelzorgwoning zonder overmatige hinder.

Bekijk alle mantelzorgwoning modellen >

Prefab bouw

Bij de bouw van een prefab woning wordt er gewerkt met duurzame materialen om de woning zo verantwoord en duurzaam mogelijk te maken tegen een betaalbare prijs. Doordat dit in onze eigen fabriek gebeurt zult u geen overlast hebben of tijd moeten inplannen zodat dit gebouwd kan worden. De prefab woning zal kant en klaar naar u toe worden gebracht.
Een van de grote voordelen van een prefab woning is dat deze alles bevat wat u nodig heeft, van een woonkamer met eetgedeelte, tot een ruime slaapkamer en eigen badkamer. Ook wordt er rekening gehouden met een veilige en compacte inrichting zodat zelfstandig wonen hier nét gemakkelijker gaat. Dit alles past al in een woonoppervlakte van 47,5m2, maar is ook altijd uit te breiden mits er meer ruimte gewenst is.

✔ Met infrarood plafondpanelen is de ruimte direct verwarmt. Dit kunt u per ruimte apart regelen.
✔ Door gebruik van duurzame materialen heeft u weinig tot geen onderhoudskosten aan de woning.
✔ Opgeleverd met complete keuken (inclusief combi magnetron, inductie kookplaat)

Lees hier meer over de bouw van onze mantelzorgwoningen >

Wat is prefab?

Prefab mantelzorgwoning: zorgeloos wonen in 4 stappen

Bent u actief op zoek naar een prefab woning? Wij bieden u vakkundige begeleiding tot en met de oplevering. Uiteraard houden wij tijdens dit proces rekening met de wensen van uw zorgbehoeften. Dit doen we om het zelfstandig wonen zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Om de wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen doorlopen we de volgende stappen:

  1. Eerst worden alle wensen en behoeften besproken voor het optimale leefgenot van de woning
  2. Vervolgens wordt er een ontwerpschets gemaakt waarin alle wensen worden meegenomen
  3. Is de ontwerpschets goedgekeurd? Dan beginnen we aan de prefab bouw in onze eigen fabriek
  4. Zodra de mantelzorgwoning klaar is kan deze direct op zijn plek worden gezet en worden bewoond.

Bij de keuze van een mantelzorgwoning is het fijn om de privacy voor zowel de mantelzorger als de hulpbehoevende te behouden. De woning wordt daarom los van de vaste woning geplaatst en wordt vaak ook voorzien van een eigen terras met omheining. Zo heeft iedereen zijn eigen plek, maar bent u toch dichtbij elkaar. Mocht de woning na een tijdje niet meer nodig zijn, dan kan deze verplaatst worden zonder dat dit constructieve gevolgen heeft. Het is daardoor echt een investering voor de lange termijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact op voor een afspraak.

Voor wie is een prefab woning geschikt?

Door de toenemende vergrijzing, de lange wachtrijen bij een verzorgingstehuis en de oplopende kosten zien we de vraag naar een prefab woning stijgen. Daarnaast is het ook een fijn alternatief om hulp te verlenen aan een gehandicapt persoon of iemand die chronisch ziek is. Het is dat fijn om dicht bij elkaar te zijn en elkaar de aandacht te kunnen geven die men verdient. Een prefab zorgwoning biedt een praktisch oplossing zodat de hulpbehoevende een fijne plek heeft om te wonen en zorg toch dichtbij is.

Een prefab gebouwde woning kan dus direct bewoond worden zodra deze op zijn plek staat. Vaak is dit bij iemand in de tuin of ander stuk privégrond. Sinds 2014 hoeft u geen vergunning meer te hebben als u een mantelzorgwoning wilt plaatsen. Wel kan de gemeente vragen om een doktersbewijs, maar soms is het ook voldoende als de pensioenleeftijd al bereikt is. Houd er rekening mee dat de regels hierin per gemeente anders kunnen zijn.

Meer informatie?

Wilt u meer weten of wat prefab precies is of of bent u geïnteresseerd in onze prefab woningen of wilt u meer informatie? Bekijk onze keuzes in mantelzorgwoningen hier of neem contact op voor de mogelijkheden.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer