Search
Generic filters

Wat zijn tiny houses?

U bent hier: 

U heeft vast weleens van het begrip tiny houses gehoord. Vaak denkt men bij een tiny house al snel aan een tuinhuis of vakantiewoning, echter kan een tiny house prima als volledige woning fungeren.

Een tiny house is zeer geschikt wanneer u op zoek bent naar een woning waarin u minimalistisch en energiezuinig wilt leven. In dit blog vertellen we u meer over wat een tiny house precies is en welke verschillende soorten tiny houses er zijn.

Tiny houses, perfect voor een minimalistische levensstijl

Eén van de grootste redenen waarom mensen voor een tiny house kiezen, is omdat ze op zoek zijn naar meer vrijheid en naar een manier om duurzaam en minimalistisch te leven. Een tiny house bevat alles wat u nodig heeft; een slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer en eetgedeelte. Geen onnodige poespas, maar terug naar de basis. U profiteert dus van de voordelen van een normale woning, maar dan duurzamer. Omdat tiny houses vrijwel overal geplaatst kunnen worden, ook in natuurgebieden, biedt het wonen in een tiny house een hoop vrijheid.

Wat maakt tiny houses zo duurzaam?

De tiny houses van DomusCura worden gemaakt van duurzame materialen. De woning wordt goed geïsoleerd en bevat infrarood verwarming, zodat u niet afhankelijk bent van gas. Hierdoor zijn de tiny houses van DomusCura CO2-en energiebesparend, laag in onderhoud en hebben ze een lange levensduur.

Het vele licht en de grote raampartijen in een tiny house zorgen ervoor dat u heerlijk van de omgeving kunt genieten.

Alles omvattend; wonen in een tiny house zorgt ervoor dat u een kleinere ecologische voetafdruk achterlaat.

Soorten tiny houses

Tiny houses zijn te onderscheiden in niet verplaatsbare modellen en verplaatsbare modellen.

Tiny houses die verplaatst kunnen worden zijn vaak bedoeld voor tijdelijke huisvesting op een bepaalde plek. Dit is in de meeste gevallen een braakliggend terrein.

Modellen die niet verplaatst kunnen worden zullen voor een langere tijd op dezelfde locatie blijven staan en zijn bedoeld als permanente woning.

DomusCura levert onder andere tiny houses in Groningen, Enschede, Weert, Leiden, Tilburg, Katwijk en Deventer!

Meer informatie over tiny houses

Bij DomusCura denken we graag mee! Naast onze standaard tiny houses bieden we ook tiny houses op maat aan die u naar wens in kunt richten. Mocht u vragen hebben over tiny houses, dan kunt u deze stellen via het informatie formulier op deze pagina. Bent u benieuwd naar al onze mantelzorgwoningen? Vraag dan direct een brochure aan.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer