Search
Generic filters

Zelfstandig wonen ouderen

U bent hier: 

Wij zorgen ervoor dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen

Hoe ouder iemand wordt, hoe vaker hij of zij zorg nodig heeft. Toch willen ouderen vaak zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Vaak komen ze op een punt waarbij dit niet meer mogelijk is. Dan wordt er al snel gedacht aan het wonen in een bejaardentehuis. Een bejaardentehuis heeft één groot nadeel; door de vergrijzing zijn er lange wachtrijen ontstaan, waardoor het langer duurt voordat je terecht kan in bejaardentehuis. Ook zijn door deze hoge vraag de kosten omhooggegaan. DomusCura weet dat dit anders kan. Daarom biedt DomusCura verschillende woonvormen aan waardoor ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen. Ze kunnen niet alleen langer zelfstandig wonen, ook kan de naaste van de zorgbehoevende langer in de buurt blijven wonen. Deze woonvormen zijn:

  • Mantelzorgwoning
  • Aanleunwoning
  • Kangoeroewoning

Bent u benieuwd naar alle woonvormen voor ouderen? Bekijk ze hier.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een woning die altijd op het terrein van de mantelzorger wordt geplaatst. De mantelzorgwoning staat los van de woning van de mantelzorger. Een mantelzorgwoning zorgt ervoor dat de zorgbehoevende langer in de buurt van zijn of haar naaste kan blijven wonen, terwijl de privacy voor beide behouden blijft. Het is mogelijk om deze woning ter plaatse te laten bouwen, maar het is ook mogelijk om dit in de fabriek te laten doen. Dit wordt prefab genoemd, hierbij wordt de woning volledig in de fabriek gemaakt en kant-en-klaar opgeleverd. Na afronding van de bouw, wordt de woning direct in de tuin geplaatst. De mantelzorgwoningen van DomusCura zijn in er in standaard units van 12m² tot wel 100m² en alles daartussen. Bekijk hier alle standaardwoningen.

DomusCura Nijkerk

Zorg krijgen in een aanleunwoning

Een aanleunwoning is een woning die, in tegenstelling tot de mantelzorgwoning, wel tegen het huis van de mantelzorger aangebouwd wordt. Het is een efficiënt ingerichte kleine, gelijkvloerse woning. De woning zit dus vast aan de woning van de mantelzorger. Er kan zelf gekozen worden of er een doorgang wordt gecreëerd van de mantelzorgwoning naar de eigen woning. Een aanleunwoning bevat alles wat de zorgbehoevende nodig heeft; een woonkamer met eetgedeelte, een eigen keuken, een badkamer en een slaapkamer. De aanleunwoning kan uiteraard worden aangepast naar de wensen van de bewoner.

Mantelzorg in een kangoeroewoning?

Net als bij de aanleunwoning is ook de kangoeroewoning verbonden aan de woning van de mantelzorger. Waarbij er bij de aanleunwoning nog gekozen kan worden tussen het wel of niet creëren van een doorgang tussen de woningen, is dit bij een kangoeroewoning niet het geval. Daarom moet er bij een kangoeroewoning altijd een directe verbinding zijn tussen de twee woningen. Een kangoeroewoning mag een maximale oppervlakte van 80m² hebben. Daardoor is deze woning compact genoeg om in de tuin geplaatst te worden. Lees hier meer over de voordelen van een kangoeroewoning.

Hoeveel kosten onze woningen?

Bij de aanschaf van een mantelzorgwoning, aanleunwoning of kangoeroewoning komen een aantal kosten kijken. De kosten van een woning zijn afhankelijk van de wensen van de zorgbehoevende. Voor alle modellen heeft DomusCura standaardprijzen die gehanteerd worden. Een mantelzorgwoning is beschikbaar vanaf €69.690. Een aanleunwoning is al beschikbaar vanaf €64.690. Voor een kangoeroewoning variëren de kosten ook per model. Neem hiervoor contact op om de exacte kosten op te vragen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor het zelfstandig wonen voor ouderen? Neem dan contact met ons op of vraag een brochure aan voor meer informatie.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer