De Nederlandse overheid zorgt er met haar beleid voor dat de zorg voor ouderen steeds vaker neerkomt op de mantelzorgers om hem of haar heen. Langer zelfstandig blijven wonen is hier een onderdeel van. Domus Cura biedt daarom een speciale woonruimte waar zorg voor een naaste kan worden geboden. Deze zogenaamde mantelzorgwoning, ook wel een zorgwoning of zorgunit, is hiervoor een goede oplossing.

Mantelzorgwoning vs verzorgingstehuis

Waar vroeger ouderen vaak naar een verzorgingshuis werden gestuurd, kiezen nu steeds meer zorgbehoevenden en hun mantelzorgers voor een eigen mantelzorgwoning. Een zorgwoning heeft veel voordelen ten opzichte van een verzorgingstehuis. Naast het feit dat het contact met een naaste zorgverlener veel persoonlijker is, scheelt het ook hoge kosten voor een verzorgingstehuis. Een win-win situatie.

mantelzorgwoning

Intensieve zorg voor ouderen op locatie

Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid gemakkelijk intensieve zorg te bieden aan ouderen, gehandicapten of andere zorgbehoevenden. De woning kan direct in de tuin van de verzorger worden geplaatst op de door u gewenste locatie. De woning staat niet in directe verbinding met het huis, wat bij een kangoeroewoning wel vaak het geval is, zo hebben de verzorger en hulpbehoevende voldoende privacy. Daarnaast beschikt het wel over alle nodige faciliteiten om zorg te bieden.

Indien u niet voldoende ruimte heeft in uw tuin is dat geen probleem. Op verschillende plekken in het land worden namelijk zorghofjes geplaatst waarbij de bewoners hun eigen privacy hebben maar toch samenleven met lotgenoten. Lees hier meer informatie over de zorghofjes van Domus Cura.

Kosten van een mantelzorgwoning

De kosten van een zorgunit variëren: dat is namelijk afhankelijk van uw wensen. Naast ons standaard aanbod is ook maatwerk mogelijk. Daarnaast denken wij graag met u mee om tot een passende oplossing te komen. Lees deze pagina voor meer informatie over de kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op om samen uw wensen te bespreken.

Vraag advies over mantelzorgwoningen aan

Summary
Zorg voor ouderen
Article Name
Zorg voor ouderen
Description
Lees op deze pagina hoe zorg voor ouderen kan worden geboden met behulp van de mantelzorgwoningen en zorghofjes van Domus Cura.
Publisher Name
Domus Cura
Publisher Logo