Search
Generic filters

Zorg voor ouderen

U bent hier: 

De Nederlandse overheid zorgt er met haar beleid voor dat de zorg voor ouderen steeds vaker neerkomt op de mantelzorgers om hem of haar heen. Mantelzorgers bieden intensieve zorg aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. Vaak wordt mantelzorg aangeboden door een familielid. Langer zelfstandig blijven wonen is mogelijk door het bieden van mantelzorg. DomusCura biedt daarom een speciale woonruimte waar zorg voor ouderen kan worden geboden. Deze zogenaamde mantelzorgwoning, ook wel een zorgwoning of zorgunit, is hiervoor een goede oplossing.

Een mantelzorgwoning is een woning op een privéterrein, zoals in een tuin van de zorgverlener. Vaak is de zorgverlener een familielid of andere naaste. De hulpbehoevende die mantelzorg nodig heeft woont in dat geval in de mantelzorgwoning in de tuin. Op deze manier kan gemakkelijk mantelzorg geboden worden op korte afstand terwijl de mantelzorgwoning van alle gemakken is voorzien.

Mantelzorgwoning vs verzorgingstehuis voor zorg voor ouderen

Waar vroeger ouderen vaak naar een verzorgingshuis werden gestuurd, kiezen nu steeds meer zorgbehoevenden en hun mantelzorgers voor een eigen mantelzorgwoning. Een nadeel van een verzorgingstehuis is, is dat de wachtrijen hiervoor steeds verder oplopen. Ook worden de (maandelijkse) kosten steeds hoger. Een zorgwoning biedt veel voordelen ten opzichte van een verzorgingstehuis. Naast het feit dat het contact met een naaste zorgverlener veel persoonlijker is, scheelt het ook hoge kosten voor een verzorgingstehuis. Een win-win situatie. Door een mantelzorgwoning wordt de zorg voor ouderen dus een stuk vergemakkelijkt.

Zorg voor ouderen

Intensieve zorg voor ouderen op locatie

Een mantelzorgwoning biedt de mogelijkheid gemakkelijk intensieve zorg te bieden aan ouderen, gehandicapten of andere zorgbehoevenden. De woning kan direct in de tuin van de verzorger worden geplaatst op de door u gewenste locatie. De woning staat niet in directe verbinding met het huis, wat bij een kangoeroewoning wel vaak het geval is, zo hebben de verzorger en hulpbehoevende voldoende privacy. Daarnaast beschikt het wel over alle nodige faciliteiten om zorg te bieden.

Naast de ‘normale’ mantelzorgwoning, levert DomusCura ook woningen die volledig in de fabriek gebouwd worden. Dit worden prefab mantelzorgwoningen genoemd. Nadat een prefab mantelzorgwoning volledig in de fabriek is geproduceerd, wordt de woning rechtstreeks op de juiste locatie geplaatst.

Indien u niet voldoende ruimte heeft in uw tuin is dat geen probleem. Op verschillende plekken in het land worden namelijk zorghofjes geplaatst waarbij de bewoners hun eigen privacy hebben maar toch samenleven met lotgenoten. Lees hier meer informatie over de zorghofjes van Domus Cura.

Kosten van een mantelzorgwoning

De kosten van een zorgunit variëren: dat is namelijk afhankelijk van uw wensen. Naast ons standaard aanbod is ook maatwerk mogelijk. Onze op maat gemaakte mantelzorgwoningen zijn al verkrijgbaar vanaf €71.750. Daarnaast denken wij graag met u mee om tot een passende oplossing te komen voor uw ideale woning. Lees deze pagina voor meer informatie over de kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op om samen uw wensen te bespreken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over onze verschillende mogelijkheden voor zorg voor ouderen? Neem dan contact op!

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer