Search
Generic filters

Zorgunit

U bent hier: 

Zorgunit

De samenleving vergrijst en verzorgingstehuizen raken overvol. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor mantelzorg te bieden aan hun naasten; zij bieden intensieve zorg aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. Mantelzorg vraagt van de verzorgende veel tijd en inspanning. Dit kan verminderd worden door een zorgunit in de eigen tuin te plaatsen waardoor reistijd niet meer nodig is. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden en kosten van een zorgunit.

Waarom een zorgunit?
Een zorgunit kan in de tuin van een mantelzorger geplaatst worden. Deze woning staat niet direct in verbinding staat met het huis van de mantelzorger, zoals bij een kangoeroewoning wel vaak het geval is, waardoor beiden privacy hebben maar wel de voordelen hebben van een woning in de tuin.

Voor wie is een zorgunit geschikt?
Een zorgunit in de tuin is geschikt voor iedere hulpbehoevende die zorg ontvangt van een naast familielid, vriend of kennis. De mantelzorger is geen reistijd kwijt en de hulpbehoevende ontvangt sneller hulp. Vaak vragen gemeenten om een doktersbewijs om een dergelijke woning in een tuin te laten plaatsen, maar in sommige gemeenten is het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd van de hulpbehoevende voldoende. Het plaatsen van een zorgunit is sinds 2014 vergunningsvrij.

Niet alleen ouderen, maar ook chronisch zieken en gehandicapten maken steeds vaker gebruik van zorgunits. De bewoner kan dichtbij de familie blijven en de persoonlijke zorg ontvangen die benodigd is.

Waar kan een zorgunit geplaatst worden?
Niet alleen in buitengebieden met grote tuinen worden zorgunit geplaatst, ook in een stadstuin kan dit geplaatst worden, mits er voldoende plaats is. De standaard units worden opgeleverd vanaf 12m² tot 100m² en alles daartussen. Maatwerk is ook mogelijk en wij denken graag met u mee om tot een gepaste oplossing te komen. Meer informatie leest u op deze pagina met daarin de veel gestelde vragen.

Niet voldoende ruimte of geen tuin? Ook daar is een oplossing voor! Op verschillende plekken in het land worden zorghofjes geplaatst waarbij de bewoners hun eigen privacy hebben maar toch samenleven met lotgenoten. Lees hier meer informatie over de zorghofjes van Domus Cura.

Kosten van een zorgunit
Bij een zorgunit komen een aantal kosten kijken. Deze kosten van een zijn afhankelijk van uw wensen, voor meer informatie over de prijzen kunt u deze pagina raadplegen. Neem vrijblijvend contact op met ons om uw wensen met ons te bespreken.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer