Spring naar content

Mantelzorgwoning buitengebied

Mantelzorg is het verlenen van intensieve zorg aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. Mantelzorg komt steeds vaker voor. Deze mantelzorg wordt vaak verleend door een familielid of een ander persoon die dichtbij staat. Als mantelzorger biedt het veel voordelen als de hulpbehoevende dichtbij woont. Mantelzorgwoningen worden veelal gebouwd in het buitengebied, omdat daar veel ruimte is. Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden voor een mantelzorgwoning in het buitengebied.

Welke vormen van een mantelzorgwoning in het buitengebied zijn er?

Met de toenemende leeftijd groeit de behoefte aan hulp en ondersteuning onder ouderen. Toch streven velen ernaar om hun zelfstandigheid zo lang mogelijk te behouden. In het buitengebied biedt de mantelzorgwoning een waardevolle oplossing voor ouderen. Deze speciale woonvorm voorziet in diverse alternatieven, waardoor ouderen in staat zijn om zelfstandig te blijven wonen en bovendien dichter bij hun dierbaren kunnen verblijven. De drie woonvormen die DomusCura aanbiedt zijn:

Bent u benieuwd naar alle woonvormen? Bekijk ze hier.

Mantelzorgwoning in het buitengebied

Een mantelzorgwoning in het buitengebied is de meest gangbare woonvorm voor ouderenzorg. Het betreft een zelfstandige woning die op het terrein van de mantelzorger wordt geplaatst, volledig losstaand van de hoofdwoning. Hierdoor krijgt de zorgbehoevende de mogelijkheid om in de nabijheid van hun dierbare te blijven wonen, terwijl beide partijen hun privacy behouden. Deze woningen kunnen ter plekke worden gebouwd of kant-en-klaar vanuit de fabriek worden geleverd en direct in de tuin worden geplaatst. DomusCura biedt standaard units in diverse groottes, variërend van 12m² tot maar liefst 100m² en alles daartussenin. Ontdek hier al onze beschikbare standaardwoningen.

Aanleunwoning in het buitengebied

Een aanleunwoning in het buitengebied is een compacte, gelijkvloerse woning met een doordachte indeling, die direct aan de woning van de mantelzorger grenst. In tegenstelling tot de losstaande mantelzorgwoning, is de aanleunwoning fysiek verbonden met de woning van de mantelzorger, en er bestaat de flexibiliteit om al dan niet een doorgang te creëren. Deze woning is uitgerust met alle essentiële voorzieningen voor ouderenzorg, inclusief een woonkamer met eethoek, een eigen keuken, een badkamer en een slaapkamer. Bovendien kan de aanleunwoning worden aangepast aan de persoonlijke wensen van de bewoner.

Kangoeroewoning in het buitengebied

Vergelijkbaar met een aanleunwoning, is een kangoeroewoning een woning die aan de woning van de mantelzorger is gekoppeld. Het onderscheidende kenmerk van een kangoeroewoning is echter dat er altijd een directe verbinding is tussen de twee woningen, zonder optie om te kiezen voor het al dan niet creëren van een doorgang. Een kangoeroewoning heeft een maximale oppervlakte van 80m². Wil je meer te weten komen over de voordelen van een kangoeroewoning? Lees dan verder.

Hoeveel kosten onze woningen?

Bij het overwegen van de aankoop van een mantelzorgwoning, aanleunwoning of kangoeroewoning dienen diverse kosten in overweging te worden genomen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de specifieke behoeften van de zorgontvanger. DomusCura hanteert vaste tarieven voor al hun modellen. Een mantelzorgwoning begint bij €69.690, terwijl een aanleunwoning beschikbaar is vanaf €64.690. De kosten voor een kangoeroewoning variëren afhankelijk van het gekozen model. Neem contact op om de exacte kosten op te vragen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor een mantelzorgwoning in het buitengebied? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!