Search
Generic filters

Mantelzorgwoning huren

U bent hier: 

 • Home
 • /
 • Mantelzorgwoning huren

Mantelzorgwoning huren

Bent u geïnteresseerd in een mantelzorgwoning, maar wilt u liever geen woning kopen? Dan heeft DomusCura dé oplossing. Vanaf nu kunt u namelijk ook bij ons een mantelzorgwoning huren! Wij nemen alle zorg uit handen en regelen dat u op korte termijn terecht kunt in een luxe mantelzorgwoning. Voor het huren van een mantelzorgwoning heeft u geen vergunning nodig en in onderling overleg wordt er afgesproken hoelang de mantelzorgwoning gehuurd gaat worden. Lees snel verder voor meer informatie hoe huren bij DomusCura in zijn werk gaat! Of vraag hier direct informatie aan!

Wat is de huurprijs van een mantelzorgwoning?

Een groot voordeel van het huren van een mantelzorgwoning, is het feit dat u niet voor een lange termijn vastzit aan een specifieke woning. Hierdoor kunt u zorgeloos wonen met de service en hulp die DomusCura haar klanten altijd biedt. Onze mantelzorgwoningen zijn zeer geschikt als zorgwoningen voor koppels of alleenstaanden. DomusCura heeft mantelzorgwoningen met een grootte van 12m² tot 100m² en alles daartussen. Alle zorgwoningen bieden veel comfort vanwege de praktische indeling. Daarnaast bent u bij DomusCura verzekerd van goed advies en een kwalitatieve woning. U huurt bijvoorbeeld onze Amalia mantelzorgwoning al vanaf €1350,- per maand. Wilt u meer informatie over de huurprijzen van de mantelzorgwoningen van DomusCura? Neem gerust contact op en welke helpen u verder.

Mantelzorgwoning woonkamer

Wat zijn de voordelen van huren?

Het huren van een zorgwoning heeft veel voordelen:

Géén dure aankoop nodig

De aankoop van een mantelzorgwoning is een grote kostenpost, door te huren vermijdt een u een hoge uitgaven.

Complete service tot aan locatie

DomusCura biedt u alle hulp en service bij het plaatsen van de woning. Wij verzorgen het grondwerk, fundatie en nutsvoorzieningen.

Instapklare woning

In onze eigen fabriek bouwen wij uw gehele woning. Na de bouw wordt uw woning met speciaal transport geleverd en geplaatst. Hierdoor kunt u de woning gelijk gebruiken.

Huur- en zorgtoeslag mogelijk

Afhankelijk van uw situatie kunt u voor een mantelzorgwoning in aanmerking komen voor huur- en/of zorgtoeslag. Lees meer hierover op de website van de Belastingdienst. Hierdoor kunt u mogelijk maandelijks geld terugkrijgen.

Vaste maandelijkse kosten

Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Nooit meer onverwachte kosten voor het onderhoud van uw woning.

Snelle levertermijn

U kunt vaak al op zeer korte termijn terecht in de door u gehuurde mantelzorgwoning.

Vast onderhoudscontract

Woonbelemmeringen zijn hierdoor verleden tijd! Wij verzorgen al het onderhoud aan uw woning.

Kwaliteit zorgwoning

De duurzame zorgwoningen worden met beleid geplaatst en afgewerkt met een geïsoleerde kantplank en ventilatie Koekoeks. Bij de rondleiding in de mantelzorgwoning zult u zien dat kwaliteit bij ons centraal staat.
Naast al deze voordelen huurt u al een mantelzorgwoning voor minimaal 24 maanden en een opzegtermijn van 3 maanden. Zo kunt u flexibel wonen en zit u niet vast aan lange termijn afspraken.

Extra toeslagen mogelijk bij huur mantelzorgwoning

Afhankelijk van uw situatie, zijn er tegemoetkomingen mogelijk bij het huren van een mantelzorgwoning. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming? Ga dan naar BerekenUwRecht en bereken binnen een paar stappen voor welke vergoedingen u in aanmerking komt!

Hieronder een voorbeeld:

 • Bent u 70 jaar oud?
 • Niet samenwonend
 • Geen bijstandsuitkering
 • Inkomsten vanuit AOW a € 1.650,- bruto
 • Minder dan € 30.000 spaargeld
 • Momenteel wonend in een huurwoning met een huurbedrag van € 1.050,- p/maand
 • Betreft een aangepast woning (mantelzorgwoning)
 • Geen huisgenoten
 • Geen thuiswonende kinderen

Dan heeft u recht op:

Huurtoeslag = € 330,- per maand
Zorgtoeslag = € 110,- per maand

Algemene heffingskorting = € 1.495,- per jaar
Ouderenkorting = € 1.725,- per jaar
Alleenstaande ouderenkorting = € 450,- per jaar

Vraag informatie aan

Vergunningsvrij plaatsen van mantelzorgwoning

Sinds 2014 is er voor mantelzorgwoning géén vergunning meer nodig, waardoor het makkelijker wordt om deze te plaatsen. Hierbij dient er wel sprake te zijn van een mantelzorger/hulpbehoevende relatie. De zorgwoning kan direct op het terrein van de mantelzorger worden geplaatst, in een tuin of stuk grond achter het huis. Zo behoudt ieder zijn of haar privacy, maar kan er wel de hulp geboden worden die nodig is. Ons advies is wel om alvast in uw gemeente de eventuele voorwaarden te raadplegen. De regels kunnen namelijk verschillen per gemeente, benaderd hiervoor dus echt uw eigen gemeente. Bekijk hier alle regels omtrent mantelzorgwoningen. Kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Wij kunnen u daar uiteraard ook bij adviseren (op basis van onze ervaring). Onderstaand kunt u alvast onze modelwoning ‘Amalia’ bekijken.

Mantelzorgwoning achterkant

Extra toeslagen mogelijk bij huur mantelzorgwoning

Afhankelijk van uw situatie, zijn er tegemoetkomingen mogelijk bij het huren van een mantelzorgwoning. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming? Ga dan naar BerekenUwRecht en bereken binnen een paar stappen voor welke vergoedingen u in aanmerking komt!

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Snelle huisvesting nodig? Bekijk hier het nieuwste voorraadmodel

 Lees meer

Gerealiseerde projecten

 Lees meer

(tweedehands) zorgwoningen per direct leverbaar!

 Lees meer