Spring naar content

Mantelzorgwoning kopen

De samenleving vergrijst en verzorgingstehuizen raken overvol. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor mantelzorg te bieden aan hun naasten; zij bieden intensieve zorg aan chronisch zieken, gehandicapten of andere hulpbehoevenden. Mantelzorg vraagt van de verzorgende veel tijd en inspanning. Dit kan verminderd worden door een mantelzorgwoning te kopen en in de eigen tuin te plaatsen waardoor reistijd niet meer nodig is. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden om een mantelzorgwoning te kopen.

Waarom een mantelzorgwoning kopen?

Een mantelzorgwoning kan in de tuin van een mantelzorger geplaatst worden. Deze woning staat niet direct in verbinding staat met het huis van de mantelzorger, zoals bij een kangoeroewoning wel vaak het geval is, waardoor beiden privacy hebben maar wel de voordelen hebben van een woning in de tuin.

Voor wie is de woning geschikt?

Een mantelzorgwoning is geschikt voor iedere hulpbehoevende die zorg ontvangt van een naast familielid, vriend of kennis. De mantelzorger is geen reistijd kwijt en de hulpbehoevende ontvangt sneller hulp. Vaak vragen gemeenten om een doktersbewijs om een dergelijke woning in een tuin te laten plaatsen, maar in sommige gemeenten is het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd van de hulpbehoevende voldoende. Sinds 2014 is dit vergunningsvrij.

Niet alleen ouderen, maar ook chronisch zieken en gehandicapten maken steeds vaker gebruik van deze woningen. De bewoner kan dichtbij de familie blijven en de persoonlijke zorg ontvangen die benodigd is.

Mantelzorgwoning kopen + plaatsen

Niet alleen in buitengebieden met grote tuinen worden zorgunit geplaatst, ook in een stadstuin kan dit geplaatst worden, mits er voldoende plaats is. De standaard units worden opgeleverd vanaf 12m² tot 100m² en alles daartussen. Maatwerk is ook mogelijk en wij denken graag met u mee om tot een gepaste oplossing te komen. Meer informatie leest u op deze pagina met daarin de veel gestelde vragen.

Niet voldoende ruimte of geen tuin? Ook daar is een oplossing voor! Op verschillende plekken in het land worden zorghofjes geplaatst waarbij de bewoners hun eigen privacy hebben maar toch samenleven met lotgenoten. Lees hier meer informatie over de zorghofjes van Domus Cura.

Kosten om een mantelzorgwoning te kopen

Bij de realisatie van een mantelzorgwoning komen een aantal kosten kijken. Deze kosten van een zijn afhankelijk van uw wensen. Een instapklare mantelzorgwoning kan al gebouwd worden vanaf € 25.000,-. Lees op deze pagina meer over onze prijzen voor mantelzorgwoningen. Liever een mantelzorgwoning huren? Dat kan ook! U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om uw wensen met ons te bespreken.