Search
Generic filters

Aanleunwoning huizen

U bent hier: 

Wat bieden aanleunwoning huizen?

Zoekt u een zelfstandige woning voor uzelf of uw naasten? Aanleunwoning huizen bieden de mogelijkheid zelfstandig te wonen, maar wel in de buurt van een verzorgingshuis of verpleeghuis. Zij hebben de mogelijkheid gebruik te maken van de service van het verzorgingshuis of verpleeghuis. Tevens kan op ieder moment de verpleging worden ingeschakeld via een alarmknop. Aanleunwoning huizen zijn daarom een uitkomst voor ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen, maar wel veilig willen wonen.

Verschil tussen aanleunwoning huizen en mantelzorgwoningen

Steeds meer aanleunwoning huizen raken net als verzorgingshuizen overvol door de vergrijzing. Wanneer uzelf of uw naasten zelfstandig willen wonen met aanvullende zorg, kan een mantelzorgwoning een uitkomst bieden. Het grootste verschil tussen aanleunwoning huizen en mantelzorgwoningen is de zorgverlening. In een aanleunwoning ontvangen bewoners geen dagelijkse zorg. Verpleging is enkel beschikbaar indien nodig. Een mantelzorgwoning is een woning op privéterrein van een mantelzorger. Hierdoor woont de zorgbehoevende op korte afstand en kan snel en intensief zorg worden geboden.

Begonia aanleunwoning Huizen

Meer informatie over een mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning maakt het voor zorgverleners mogelijk intensieve zorg te bieden aan gehandicapten, ouderen en andere hulpbehoevenden. De zorgverlener is meestal een familielid of andere naaste. De woning kan worden geplaatst in de tuin van de mantelzorger en is van alle gemakken voorzien. Daarnaast kan de zorgwoning worden afgestemd op uw wensen. Doordat het bijbouw is hebben zowel de bewoner als zorgverlener nog voldoende ruimte voor privacy.

Kosten van een mantelzorgwoning

Bij het plaatsen van een zorgunit komen verschillende kosten kijken. Deze variëren afhankelijk van uw wens. Bekijk deze pagina voor een indicatie van de kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op om samen uw wensen te bespreken met betrekking tot een mantelzorgwoning.

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Interieurtrends Lente 2024!

 Lees meer

Regels Vergunningsvrij Mantelzorgwoning Plaatsen

 Lees meer

De Voordelen van Mantelzorgwoningen

 Lees meer