Spring naar content

Subsidie mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning is een woning die geplaatst wordt op een privéterrein, vaak bij een familielid of andere naaste. Het is mogelijk om subsidie te krijgen, lees verder om erachter te komen of u daarvoor in aanmerking komt. Mantelzorg wordt aangeboden aan ouderen, gehandicapten of chronisch zieken die constant zorg nodig hebben. Mensen kiezen steeds vaker voor een mantelzorgwoning, omdat verzorgingshuizen overvol zitten en er geen afstand zit tussen de hulpbehoevende en mantelzorger.

Subsidie voor uw mantelzorgwoning

Bij de aanschaf van een mantelzorgwoning is het interessant om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie. Voor iedereen die niet zelfstandig kan wonen en regelmatig zorg nodig heeft, geeft de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wet de nodige ondersteuning. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Ondersteuning om het leven van een mantelzorger gemakkelijker te maken
  • Het ontvangen van dagbesteding en/of begeleiding
  • Een plaatsing in een beschermde woonomgeving
  • Opvang wanneer men dakloos is of te maken heeft met huiselijk geweld

Om te kijken of u in aanmerking komt voor subsidie of eventueel een deel vergoed krijgt raden wij het aan om contact met uw gemeente en uw situatie toe te lichten. Per gemeente kan de subsidie namelijk anders zijn. De gemeente zal vervolgens een onderzoek starten over uw persoonlijke situatie. De uitslag van dit onderzoek bepaalt of u kans maakt op ondersteuning vanuit de WMO. Wilt u bij de aanschaf van een mantelzorgwoning advies over de financiering van uw mantelzorgwoning en de mogelijkheden voor een subsidie? Onze adviseurs helpen u graag! Samen met u zorgen wij ervoor dat u de subsidie krijgt die u verdient.

Financiering mantelzorgwoning

Heeft u niet de middelen om in één keer de financiering voor uw mantelzorgwoning rond te krijgen? Geen enkel probleem! Wij werken samen met een financieringsmaatschappij die u kan helpen om uw mantelzorgwoning te financieren. Wij ontzorgen u van A tot Z: vraag vrijblijvend een gesprek aan en wij kunnen u adviseren op het gebied van het type mantelzorgwoning, aanpassingen in het ontwerp, vergunningen bij de gemeente en de financiering van de mantelzorgwoning. Voor het financieren van een mantelzorgwoning zijn er dan ook verschillende mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of in sommige gevallen is een financiering via de huidige hypotheek ook mogelijk. In het gesprek wordt elke optie bekeken, zodat u de beste keuze kan maken. Ook als u wel de middelen heeft om in één keer te betalen, wordt u op de juiste manier geholpen door ons. Wij brengen de kosten overzichtelijk in kaart en begeleiden u in het gehele proces.

Kosten van een mantelzorgwoning

De kosten van een mantelzorgwoning hangen uiteraard af van uw wensen. Hoewel een mantelzorgwoning een grotere investering in één keer is dan een verzorgingstehuis, biedt de mantelzorgwoning veel voordelen en is het op de lange termijn een slimme investering! Vaak kunnen mantelzorgwoningen hergebruikt worden of kunt u deze laten financieren. Ook zult u voor een verzorgingstehuis maandelijks (of jaarlijks) moeten betalen. Bij een mantelzorgwoning is het vaak een eenmalige investering. Meer informatie over de kosten die komen kijken bij een mantelzorgwoning vindt u hier. Liever een mantelzorgwoning huren? Dat kan natuurlijk ook!

Aanbod in mantelzorgwoningen

Wij bieden een ruim assortiment aan mantelzorgwoningen aan, aangepast op uw specifieke wensen. Een zorgunit is bijvoorbeeld een kleine woning die al op een oppervlakte geplaatst kan worden vanaf 12 m², terwijl de Begonia 65 m² aan woonruimte biedt. Alle woningen zijn goed geïsoleerd en worden steeds vaker energieneutraal opgeleverd. Hierdoor werkt u ook nog eens mee aan een duurzame wereld.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de subsidie bij een mantelzorgwoning? Neem dan gerust contact op of vraag onze brochure aan.