Search
Generic filters

Wonen met zorg

U bent hier: 

Het is belangrijk om te weten dat zorg en huisvesting onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, vooral als het gaat om ouderen en mensen met een beperking. Wonen met zorg biedt de mogelijkheid om in een veilige, comfortabele en zorgzame omgeving te leven. Op deze pagina zullen wij je informeren over de verschillende vormen van wonen met zorg en wat deze woonvormen precies inhouden.

Welke vormen van wonen met zorg zijn er?

Als mensen ouder worden, neemt de behoefte aan hulp en ondersteuning vaak toe, maar tegelijkertijd willen veel ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Wonen met zorg is hierbij een oplossing. Naast mantelzorg zijn er verschillende alternatieven beschikbaar die ouderen in staat stellen om langer zelfstandig te blijven wonen en dichter bij een naaste te wonen. Bij DomusCura bieden wij drie verschillende woonvormen aan voor wonen met zorg.

  1. Mantelzorgwoning
  2. Aanleunwoning
  3. Kangoeroewoning

Bent u benieuwd naar alle woonvormen voor ouderen? Bekijk ze hier.

Wonen met zorg in een mantelzorgwoning?

Een veelvoorkomende woonvorm voor mantelzorg bij ouderen is de mantelzorgwoning. Dit is een aparte woning die op het terrein van de mantelzorger wordt geplaatst en los staat van diens eigen woning. Een mantelzorgwoning biedt de zorgbehoevende de mogelijkheid om langer in de buurt van hun naaste te blijven wonen, terwijl beide partijen hun privacy behouden. Deze woning kan ter plaatse worden gebouwd of prefab worden gemaakt, wat betekent dat de woning kant-en-klaar vanuit de fabriek wordt geleverd en direct in de tuin kan worden geplaatst. Bij DomusCura bieden wij standaardunits aan voor wonen met zorg, variërend van 12m² tot wel 100m² en alles daartussenin. Bekijk hier ons aanbod van beschikbare standaardwoningen.

Wonen met zorg in een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een compacte, gelijkvloerse woning die slim is ingericht en tegen de woning van de mantelzorger wordt aangebouwd. In tegenstelling tot de mantelzorgwoning is de aanleunwoning verbonden aan de woning van de mantelzorger en kan er zelf gekozen worden of er een doorgang wordt gecreëerd tussen beide woningen. De aanleunwoning biedt alle benodigde faciliteiten voor wonen met zorg voor ouderen, zoals een woonkamer met eetgedeelte, een eigen keuken, een badkamer en een slaapkamer. De aanleunwoning kan naar wens van de bewoner worden aangepast.

DomusCura Stokkum

 

Wonen met zorg in een kangoeroewoning?

Net als bij de aanleunwoning is de kangoeroewoning een woning die aan de woning van de mantelzorger is verbonden. Het belangrijkste verschil is dat er bij een kangoeroewoning altijd een directe verbinding is tussen de twee woningen en dat er niet gekozen kan worden om wel of geen doorgang te creëren. De kangoeroewoning heeft een maximale oppervlakte van 80m², waardoor het mogelijk is om deze compacte woning in de tuin te plaatsen. Wil je meer weten over de voordelen van wonen met zorg in een kangoeroewoning? Lees dan verder.

Hoeveel kosten onze woningen?

Bij de aanschaf van een mantelzorgwoning, aanleunwoning of kangoeroewoning zijn er diverse kosten waarmee rekening moet worden gehouden. De prijzen zijn afhankelijk van de specifieke wensen van de zorgbehoevende. Bij DomusCura hanteren we standaardprijzen voor alle modellen. Zo is een mantelzorgwoning verkrijgbaar vanaf €69.690 en een aanleunwoning vanaf €64.690. Voor een kangoeroewoning variëren de kosten per model. Neem gerust contact met ons op om de exacte kosten op te vragen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze opties voor wonen met zorg? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u verder te helpen!

Vraag informatie aan

Ruim 50 jaar ervaring & vakmanschap in het bouwen van aangepaste woningen.

Interesse in één van onze
mantelzorgwoningen?

Laatste nieuws

Onze visie voor 2024

 Lees meer

Stop de Regelkolder!

 Lees meer

Ruim 65% van de gerealiseerde mantelzorgwoningen zijn ruimer dan 70m2

 Lees meer