Ouderen, gehandicapten of andere zorgbehoevende zullen steeds meer zelfstandig moeten blijven wonen. Steeds meer zorginstellingen sluiten of hebben te maken met personeelstekort vanwege diverse bezuinigingen. Daardoor ontstaat er een sterke behoefte onder ouderen, gehandicapten en andere zorgbehoevenden aan een zelfstandige woonruimte om te wonen met zorg . Een mantelzorgwoning, ook wel een zorgwoning of zorgunit, kan daarom een uitkomst bieden. Dit is een zelfstandige woning in de tuin van een mantelzorger.

Voordelen mantelzorgwoning

Zorgbehoevenden en hun mantelzorgers kiezen steeds vaker voor een mantelzorgwoning in plaats van een verzorgingstehuis. Door de vergrijzing komen er namelijk hoge kosten kijken bij het verblijf in een verzorgingstehuis. Daarnaast raken instellingen die de mogelijkheid bieden om te wonen met zorg overvol. Een mantelzorgwoning heeft het voordeel dat de bewoner dichtbij naasten is. Bovendien kan intensieve zorg worden verleend op korte afstand.

Kies zelf de gewenste locatie

Een mantelzorgwoning wordt geplaatst op privéterrein van de zorgverlener. Hierdoor kan intensief en op korte afstand zorg worden geboden en kunnen hulpbehoevenden wonen met de zorg waar zij behoefte aan hebben. De zorgverlener is meestal een familielid of andere naaste. Dit zorgt ervoor dat de zorg persoonlijk is. Een mantelzorgwoning kan worden geplaatst op de door u gewenste locatie en kan geheel worden afgestemd op uw wensen.

Heeft u niet voldoende ruimte in uw tuin? Geen probleem. In Nederland zijn verschillende zorghofjes waar ouderen zelfstandig in de omgeving van gelijkgestemden kunnen wonen. Zo hebben zij privacy, maar genieten zij toch van contact met anderen. Lees hier meer informatie over de zorghofjes van Domus Cura.

Kosten van wonen met zorg

De kosten van een mantelzorgwoning hangen af van de faciliteiten en uw wensen. Ons streven is altijd een goed product met een eerlijke prijs. We kunnen wel een indicatie geven van de kosten van een mantelzorgwoning. Lees voor meer informatie over de kosten deze pagina. Neem vrijblijvend contact op om de exacte kosten op te vragen.

Vraag advies over mantelzorgwoningen aan

Summary
Wonen met zorg
Article Name
Wonen met zorg
Description
Wilt uzelf of uw naaste graag wonen met zorg? Lees op deze pagina over de mantelzorgwoningen en zorghofjes van Domus Cura.
Publisher Name
Domus Cura
Publisher Logo